Kálciumszilikát termékek

Munkalapok 400 °C-ig


LEÍRÁS

A SILCAPAN 400 nagyobb termikus stabilitással rendelkező, nagyméretű, önhordó építőlemez. Főként szárítók szigeteléséhez használják mint kompozit elemeket takaró lemez.

A SILCAPAN 45MA lapok kis térfogatsűrűségűek és jó szilárdságúak. A közepesen nehéz kálcium-szilikát lapok csoportjába tartoznak. A fent említett tulajdonságoknak és a jó szigetelőképeségnek köszönhetőek ezek a lapok gépekben, berendezésekben és szárítókban a különböző hőmérsékletű terek elválasztására a legalkalmasabbak.


MEGMUNKÁLHATÓSÁG

Az elemek famegmunkáló gépekkel  is megmunkálhatók. Mivel a lapok nagy szilárdságúak, megmunkálásukhoz keményfém vágóelemekkel felszerelt szerszámokat kell használni. Emellett fontos a megfelelő porelszívó rendszer biztosítása is.


FELÜLETI KEZELÉS

A SILCAPAN lapokat elsősorban szárítókban alkalmazzák. Mivel itt magas páratartalom keletkezik, párablokkoló is alkalmazható. Mindezek felett, a lapokat dekoratív külsővel lehet ellátni. Figyelmet kell fordítani arra a tényre, hogy a lefelé irányuló gőznyomás belülről kifelé egyenletes marad.


KÜLÖNLEGES TULAJDONSÁGOK
  • nagy méretű
  • önfenntartó
  • nagy szilárdságú